keskiviikko 9. tammikuuta 2013

HGE

Oli ihan normaali arkiaamu ja lähdin viemään kuopusta päiväkotiin. Hetken päästä mieheni soitti että Lucy oksentaa kotona. Mies oli lähdössä, joten suunnistin itse heti takaisin kotiin tarkkailemaan Lucyn vointia. Tähän meni  ehkä n.30min.
Kotiin tullessa Lucy ei tullut ovelle vastaan niinkuin normaalisti vaan makasi sohvalla selvästi huonovointisena. Lucyn takajalat vapisivat kovasti ja hänellä se tarkoittaa yleensä kovaa kakkahätää. Mahan lorinasta päättelin että vatsa on varmaan sekaisin ja nappasin tytön kainaloon ja kannoin ulos mahdollisimman nopeasti. Ulkonakaan kävely ei sujunut vaan Lucy ojenteli takajalkoja taaksepäin, eikä kävelystä tullut  mitään. Päästiin kakkamestoille ja sitten se räjähti. Uloste oli kuin mansikkahilloa, veristä mössöä. Kotiin päästyämme rupesin soittelemaan aikaa eläinlääkärille ja sainkin soittaa kolmeen tai neljään paikkaan ennenkuin saatiin pikainen aika. Siinä vaiheessa Lucy oli jo huonossa kunnossa yritti sinnitellä hereillä, mutta pää nuokahteli ja takajalat vapisi kokoajan.

Eläinlääkärissä otettiin verikokeet, parvovirustesti ja Lucy laitettiin tippaan heti kuivumisen takia. Diagnoosina HGE eli Hemorraaginen gastroenteriitti  eli akuutti verinen maha-suolikanavan tulehdus. Antibioottikuuri ja kevyt ruokavalio hoito-ohjeena. Kyllä tuo säikäytti ja koiran kunto heikkeni ihan silmissä. Onneksi en ollut menossa töihin heti aamusta ja onneksi mies kerkesi todistamaan oksentelun että tulin takaisin kotiin. Ties miten huonossa kunnossakoira olisi ollut iltapäivällä :(


2 kommenttia:

  1. Miten Lucy voi? :) Meilläkin oli rescue rekku, vähän samanoloinen kuin Lucy, valitettavasti jouduttiin meidän Ninni lopettamaan viime vappuna. Ei ehditty olla yhdessä kuin 3 vuotta, mutta sen aikana koira muuttui ihan täysin. Me saatiin arka, tärisevä koiratyttö joka ei osannut edes leikkiä, mutta muuttui niin elämäniloiseksi peuhaajaksi vielä vanhoilla päivillään, kaikesta kokemastaan ja sairasteluistaan huolimatta. :)

    VastaaPoista
  2. Lucy voi ihan hyvin. Ruokavalio meni uusiksi kun näytti että raakaruokaa syödessä aina alkaa ripulointi uudestaan. Meillä on ollut nyt jonkin aikaa toinen koira kotihoidossa joka on luonteeltaan ihan erilainen ja Lucy on sen myötä reipastunut vielä kovasti lisää. Kyllä se arkuukiskin siellä vielä vilahtelee, mutta kovasti on saanut lisää itseluottamusta.

    VastaaPoista